Brede School De Pauw

De gemeente Graft-De Rijp ontwikkelt een nieuwe brede school in De Rijp. Het complex dient onderdak te bieden aan ondermeer verschillende scholen, een bibliotheek en kinderopvang. Het fraaie ontwerp van Breddels Architekten uit Heerhugowaard past erg mooi in de landelijke omgeving. Het gebouw is in november 2015 opgeleverd. Een bijzonder uitdagende planning die het uiterste zal vragen van alle betrokken partijen en aannemer Friso in het bijzonder.

STRAMAN heeft van de gemeente opdracht gekregen om dit project te begeleiden. We bereiden de realisatiefase voor en zullen het project tot en met oplevering begeleiden. Als gedelegeerd opdrachtgever vormen we de spil tussen de betrokkenen.

Het gebouw is bijzonder duurzaam en heeft een energielabel A++++ behaald, waarmee het in zijn klasse de energiezuinigste brede school van Nederland is! Dit is bereikt door een uitgekiend ontwerp en positionering van het gebouw, een WKO installatie, extreem hoge isolatiewaarden en luchtdichtheid, toepassing van sola tubes, toepassing van pv-panelen en zeer hoogwaardige installaties.

In het kader van nazorg en contractmanagement voor het planmatig onderhoud is STRAMAN nog tot 2017 betrokken geweest bij dit project.

Architect: Breddels Heerhugowaard
Aannemer: Friso Sneek
Investeringskosten: circa € 6.000.000,-


Foto's